Advies

Advies over de gezondheid van uw hond.

Geld en tijd spelen vaak een rol om dingen niet te doen. Ook bij een belangrijk onderwerp als de gezondheid en vitaliteit van je huisdier. Onnodig, ik bied advies gratis aan. Het enigste wat u investeert is de tijd om mij te e-mailen of bellen en uw verhaal te doen. Welfare4pets ondersteund je hond niet alleen met onze producten, maar ook met achtergrondinformatie en tips over gezondheid, voeding.

Ik zie het als mijn laatste missie om mijn honden (en andere huisdieren) gezond en vitaal te houden tot op hoge leeftijd. Zo ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden, waarmee ik mijn eigen honden optimaal gezond kan maken en houden.
Ik ben geen gedragsdeskundige, wel kan ik u natuurlijk tips aan reiken.
Wekelijks krijg ik berichtje, e-mails en foto’s hoe de gezondheid vooruit is gegaan van onze hondenvrienden.

Welfare4pets gaat niet op de stoel van de dierenarts zitten, het blijft belangrijk dat er medische deskundigheid beschikbaar is. Ik ben van mening dat het geven van medicatie minder kan. elk jaar de vaccinatie is achterhaald, ook hier zitten gevaarlijke conservering middelen die je hond eerder ziek maken dan beter.Er bestaan titer-testen, hiermee meet men de hoeveelheid antistoffen in het bloed en de maat voor afweer van je dier. Met een positieve titer-uitslag vermeld in het Europees dierenpaspoort, is deelname aan de meeste shows en dierenpensions mogelijk. De dierenarts dient wel aan te geven hoelang de hond tenminste beschermd is. Hierdoor is vaccineren op maat mogelijk.
De gevaarlijke antivlooien en teken middelen zou ik zeker niet geven. Er zijn genoeg werkzame “groene” alternatieven. Bij parasieten bestrijding adviseer ik eerst een ontlasting onderzoek, voordat een chemische wormenkuur gegeven wordt.

Dan hebben we nog de “brokken” dierenartspraktijken, ze hebben schappen vol met de grote commerciële brokken fabrikanten, die op advies van de dierenarts gegeven worden. Baasjes denken dan dat dit een deskundig advies is. Over de ziekmakende conservering middelen in de brokken maar te zwijgen, een graan brok hoort niet in een honden maag. Er zijn gezondere graanvrije brokken, al blijf ik voorstander voor gevarieerd vers vlees met supplementen.

Meer weten?

Wilt u meer weten of ik wat voor u kan betekenen? Of wilt u van gedachten wisselen over voeding?
Neem dan vrijblijvend contact op met mij:

Contact