Vers Maaltijd Renske of rauw vlees, mee erop uit?

Vers Maaltijd Renske of rauw vlees, mee erop uit?

Rauw vlees voeren daar ben ik, zoals je weet, groot voorstander van.

Maar als straks onze vrijheid terug is, we weer uitstapjes, weekendjes weg en vakanties mogen vieren met onze trouwe kameraad, dan kan rauw (bevroren) vlees lastig zijn om mee te nemen.

Een prima alternatief is de verse graanvrije maaltijd (verse lam) van Renske, de maaltijden zijn 100% veilig en ideaal voor onderweg. De maaltijden zijn niet rauw, wel is het vlees binnen 3 uur na de slacht verwerkt, waardoor Renske het Vers Maaltijd mag noemen. Er is bruine rijst toegevoegd, dit is wel een graan, terwijl er “graan-vrij” op de verpakking staat.

Er is nogal commotie op sociaal media over het feit dat ik Renske Vers Maaltijd, verkoop/promoot. Mede omdat er rijst in zit, een graan. De rijst is bruine rijst!

Bruine rijst is een geweldige bron van licht verteerbare koolhydraten, evenals riboflavine, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. en B-vitamine. Bruine rijst heeft meer voedingswaarde dan witte rijst vanwege de manier waarop het wordt verwerkt. Het bevat meer eiwitten, meer vezels en minder zetmeel dan witte rijst. Omdat bruine rijst niet zo bewerkt is als witte rijst, houdt het bovendien meer vitamines en mineralen vast dan witte rijst. Het hoge vezelgehalte van bruine rijst kan helpen bij constipatie. Witte rijst is daarentegen gemakkelijker te kauwen en verteerbaar, het kookt sneller, is goedkoper en het is beter voor honden met maagklachten of diarree dan bruine rijst. Witte rijst heeft echter een hogere glycemische index dan bruine rijst, dus witte rijst kan ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel van uw hond stijgt en daalt meer dan bruine rijst. Granen kan van alles betekenen, bijvoorbeeld maïs,  witte rijst, breek rijst, tarwe. Wanneer er bijvoorbeeld maïs of tarwe toegevoegd word aan hondenvoeding dan is het bijna in alle gevallen een overblijfsel van dit product (pulp), omdat het eerst is gebruikt voor een ander product voor menselijke consumptie. Het meeste aan voedingswaarde die de oorspronkelijke granen bij zich droegen zitten er niet meer in! Bij bruine rijst is alleen het kaf van de korrel gehaald, bevat verder nog alle voedingswaarde.

Ik voer ook Renske Vers Maaltijd Graanvrij- (Lam) aan mijn honden als we op vakantie zijn.

Rob


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *